16 Ağustos 2010 Pazartesi

SEVGİYE UZANAN ELLER' E MODEL UÇAK EGİTİMİ

Sarıçam Belediyesi ile Türk Hava Kurumu’nun ortak projesi olarak hayata geçen Sarıçam Model Uçak Pistine gelen 100 öğrenci model uçak eğitimi hakkında bilgilendirildi.

Projenin sorumluluğunu yürüten Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan başkanlığında Sarıçam Model Uçak pistine gelen çocuklara Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydınlı, THK Yüreğir Şubesi Eğitim Hocası Celal İncedal, THK Yüreğir Şubesi Başkan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Nezih Mutal, eğitimci Prof. Dr. Cengiz Dündar, eğitimci Ege Kumcu tarafından model uçak gösterisi ile birlikte model uçaklar hakkında bilgi verildi.

Öğrencilere Türk Hava Kurumu hakkında da bilgi verilirken, model uçakların çalışmasından uçuşuna kadar sunum yapıldı. Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı ve model Uçak pistinin fikir sahibi ve mimarı olan Hasan Aydınlı, Model Uçak pisti hakkında bilgi verdi.

Ardından yapılan bir jet, bir helikopter bir de yolcu uçağı modeli olan uçakların uçuş ve yapmış olduğu hareketler gösterildi.

Nefes kesen gösteriyi çocuklar ilgili ile takip ederken, vali Yardımcısı Halis Arslan bu proje için hem belediyeye hem de THK’ye teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder